ورود به سایت
رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟
ثبت نام در سایت
رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

زپوسیا خوراکی اوزانیمود برای درمان انواع عودکننده ام اس توسط FDA تایید شد

سازمان غذا و داروی ایالات متحده زپوسیا Zeposia (اوزانیمود، بریستول مایرز اسکوئیب) را در مارس ۲۰۲۰ به عنوان یک درمان اصلاح کننده بیماری برای افراد بالغ با اشکال عود کننده ام اس تصویب کرد.

 

سازمان غذا و داروی آمریکا زپوسیا خوراکی (اوزانیمود) را برای درمان انواع عودکننده ام اس تصویب کرد و تجویز این دارو توسط پزشکان آغاز شد

 

  • از اول ژوئن سال ۲۰۲۰، زپوسیا توسط پزشکان ایالات متحده تجویز می‌شود.
  • اشکال عود کننده بیماری ام اس شامل سندرم جدا شده بالینی یا CIS (یک قسمت اولیه از علائم عصبی)، ام اس عود کننده و بهبود یابنده، و ام اس پیشرونده ثانویه است. افراد مبتلا به ام اس پیشرونده ثانویه که پیشرفت ناتوانی دارند اما همچنان عودها (حملات) و یا فعالیت MRI جدید را تجربه می‌کنند.
  • زپوسیا شبیه به جیلنیا (فیتگولیمود) و مایزنت (سیپونیمود) است. تصور می‌شود که زپوسیا با مهار برخی گلبول‌های سفید در غدد لنفاوی بدن، از ورود آن‌ها به گردش خون و دستگاه عصبی مرکزی جلوگیری می‌کند.
  • در دو کارآزمایی بالینی در فاز ۳، زپوسیا به طور قابل‌توجهی میزان عود سالانه را در مقایسه با آوونکس (اینترفرون بتا-۱a) کاهش داده و همچنین باعث کاهش فعالیت جدید بیماری در MRI شده است. درمورد پیشرفت بیماری تفاوت چندانی بین افرادی که آوونکس مصرف می‌کردند و افرادی که زپوسیا مصرف می‌کردند دیده نشد.
  • شایع‌ترین عارضه جانبی ناشی از آزمایش‌های بالینی عفونت تنفسی فوقانی، افزایش عدد تست‌های عملکرد کبد، فشار خون پایین بعد از ایستادن، عفونت ادراری، کمردرد و فشار خون بالا است. زپوسیا ممکن است باعث عفونت، از جمله عفونت‌های جدی شود.
  • شروع درمان با زپوسیا ممکن است منجر به کاهش موقتی تعداد ضربان قلب شود. برای کمک به کاهش این عارضه جانبی احتمالی، این دارو از دوز کم شروع شده و در طی ۷ روز به تدریج به دوز استاندارد می‌رسد. بعد از دریافت اولین دوز، هیچ نیازی به چکاپ بیمار در مطب وجود ندارد.
  • با شروع استفاده از این درمان، گزینه درمانی دیگری برای افرادی که با اشکال عود کننده بیماری ام اس زندگی می‌کنند فراهم می‌شود.

 

کتی کاستلو، معاون بهداشت و درمان در انجمن ملی ام اس آمریکا گفت:

“ام اس هر بیمار را به شیوه ای منحصر به فرد تحت تأثیر قرار می‌دهد و پاسخ به درمان‌های اصلاح کننده بیماری ممکن است در هر فرد متفاوت باشد.” دسترسی به گزینه‌های مختلف درمانی بسیار مهم است، بنابراین تصویب زپوسیا خوراکی برای افرادی که دارای اشکال عود کننده بیماری ام اس هستند، خبر خوبی است.

 

بیماری ام اس یک بیماری خودایمنی است که در آن طی یک واکنش غیرطبیعی سیستم ایمنی بدن به دستگاه اعصاب مرکزی (CNS) حمله می‌کند. اگر در مورد این بیماری اطلاعات کافی ندارید می‌توانید با مطلب ام اس چیست؟ شروع کنید.

 

 

منبع:

www.nationalmssociety.org

۲ ژوئن ۲۰۲۰

۳+
شما هم نظر خود را درمورد این پست به ما بگویید!

دیدگاهتان را بنویسید