ورود به سایت
رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟
ثبت نام در سایت
رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

۶ کاری که باید هنگام بروز حمله ام اس انجام دهید

ام اس (مولتیپل اسکلروزیس) می‌تواند غیرقابل پیش بینی باشد. حدود ۸۵ درصد از افراد مبتلا به ام اس، مبتلا به ام اس عود کننده – بهبود یابنده (RRMS) تشخیص داده می‌شوند که با عودهای مکرر یا حمله مشخص می‌شود، که این حملات می‌تواند در اثر مواردی مانند خستگی، عفونت ها و بیماری ها ایجاد شود.

 

6 کاری که باید هنگام بروز حمله ام اس انجام دهید

 

حمله‌های ام اس می‌توانند از چند روز تا چند ماه ادامه داشته باشند و بسته به شدت آنها ممکن است زندگی روزمره شما را مختل کند.

 

فراتر از پایبندی به برنامه درمانی خود طبق تجویز پزشک و داشتن یک سبک زندگی سالم، هیچ راه اثبات شده‌ای برای جلوگیری کامل از بروز حمله ام اس وجود ندارد. اما این بدان معنا نیست که نمی‌توانید اقدامی انجام دهید.

 

این شش استراتژی ممکن است به شما کمک کند تا علائم خود را مدیریت کنید و سطح استرس خود را در طول عود کاهش دهید.

 

۱- آماده باشید

اولین قدم برای مدیریت حمله ام اس این است که همیشه در صورت بروز آن آماده باشید. برای شروع، تهیه لیستی از اطلاعات مهم مانند شماره تماس اورژانس، جزئیات تاریخچه پزشکی و داروهای فعلی است. لیست خود را در مکانی معین در خانه نگهداری کنید.

 

از آنجایی که عود ام اس می‌تواند بر تحرک شما تأثیر بگذارد، در صورتی که به دلیل شدت علائم نمی‌توانید رانندگی کنید، حمل و نقل را با دوستان قابل اعتماد یا اعضای خانواده خود محول کنید.

 

بعضی از سیستم‌های حمل و نقل عمومی خدمات حمل و نقل برای افراد دارای اختلال حرکتی را ارائه می‌دهند. ارزش آن را دارد که با این خدمات حمل و نقل در مورد روند رزرو یک وسیله نقلیه تماس بگیرید.

 

۲- علائم خود را کنترل کنید

حمله می‌تواند جزئی باشد یا علائم شدیدتری داشته باشد. در برخی موارد، به خصوص اگر علائمی وجود داشته باشد که قبلا هرگز احساس نشده بودند، ممکن است لازم باشد به بیمارستان بروید.

 

اگر علائمی مانند درد قابل توجه، از دست دادن بینایی یا کاهش شدید تحرک را تجربه کردید، به دنبال مراقبت‌های اورژانسی باشید.

 

اگر فکر می‌کنید شروع حمله ام اس را احساس می‌کنید، علائم خود را در ۲۴ ساعت اول کنترل کنید، مخصوصاً اگر علائم بروز کرده را قبلاً تجربه کرده بودید. این کمک می‌کند که مطمئن شوید آنچه که تجربه می‌کنید در واقع یک عود است و نه یک تغییر ظریف.

 

عوامل خارجی مانند دما، استرس، کمبود خواب یا عفونت گاهی اوقات می‌توانند علائم را تشدید کنند، به گونه ای که احساس می‌شود شبیه به حمله ام اس است. سعی کنید مراقب هر گونه نوسانات روزانه در آن علائم قبلی باشید.

 

اگرچه علائم حمله ام اس از فردی به فرد دیگر متفاوت است، برخی از رایج ترین آنها عبارتند از:

 

 

اگر یک یا چند مورد از این علائم بیش از ۲۴ ساعت وجود داشته باشد، ممکن است حمله رخ داده باشد.

 

با این حال، همه عودها نیاز به مراجعه به بیمارستان یا حتی درمان ندارند. تغییرات جزئی حسی یا افزایش خستگی ممکن است نشانه‌هایی از عود باشد، اما اغلب می‌توان علائم را در خانه مدیریت کرد.

 

۳- با پزشک خود تماس بگیرید

اگر فکر می‌کنید که دچار حمله شده‌اید، در اسرع وقت با پزشک خود تماس بگیرید.

 

حتی اگر علائم شما قابل کنترل به نظر می‌رسد و احساس می‌کنید که نیاز به مراقبت پزشکی ندارید، پزشک شما باید از هر تغییری در بیماری اطلاع داشته باشد تا فعالیت و پیشرفت ام اس را به دقت بررسی کند و ارزیابی کند که داروهای ام اس شما چقدر خوب کار می‌کنند.

 

این مفید است که بتوانید به سؤالات کلیدی در مورد علائم خود پاسخ دهید، از جمله اینکه چه زمانی شروع شده‌اند، کدام قسمت‌های بدن شما تحت تأثیر قرار گرفته است و چگونه علائم بر زندگی روزمره شما تأثیر می‌گذارد.

 

سعی کنید تا جایی که ممکن است جزئیات را ارائه دهید. مطمئن شوید که تغییرات عمده در سبک زندگی، رژیم غذایی یا داروهای خود که ممکن است پزشک شما درباره آن نداند را ذکر کرده‌اید.

 

۴- گزینه‌های درمانی خود را بررسی کنید

اگر شدت عودهای ام اس از زمان تشخیص اولیه افزایش یافته باشد، ممکن است مفید باشد که با پزشک خود در مورد گزینه‌های درمانی جدید صحبت کنید. همچنین به طور کلی پذیرفته شده است که درمان هر گونه علائم جدید یا تشدید علائم می‌تواند مدت زمان بهبودی را کوتاه و از آسیب بیشتر عصبی جلوگیری کند.

 

برخی از عودها با دوز بالای کورتیکواستروئیدها درمان می‌شوند که در یک دوره ۳ تا ۵ روزه مصرف می‌شود. این درمان‌های استروئیدی معمولاً در بیمارستان یا مرکز تزریق انجام می‌شوند.

 

در برخی موارد می‌توان آنها را در خانه مصرف کرد. اگر علائم به استروئیدها پاسخ ندهند، ممکن است از تعویض پلاسما (پلاسمافرزیس) نیز استفاده شود.

 

در حالی که کورتیکواستروئیدها می‌توانند شدت و مدت حمله را کاهش دهند، تاکنون نشان داده نشده است که می‌توانند در پیشرفت طولانی مدت ام اس تفاوتی ایجاد کنند.

 

توانبخشی ترمیمی گزینه دیگری است که صرف نظر از اینکه درمان استروئیدی را دنبال می‌کنید یا نه، در دسترس است.

 

هدف برنامه‌های توانبخشی کمک به بازیابی عملکردهایی است که برای زندگی روزمره ضروری هستند، مانند تحرک، تناسب اندام، عملکرد کاری و مراقبت شخصی. اعضای تیم توانبخشی شما بسته به علائم شما ممکن است شامل فیزیوتراپیست، آسیب شناس گفتاری، کاردرمانگر یا متخصص بهبود سلامت شناختی باشند.

 

اگر علاقه مند به امتحان یک برنامه توانبخشی هستید، پزشک می‌تواند شما را براساس نیازهای خاصتان به سایر متخصصان پزشکی ارجاع دهد.

 

۵- به دیگران اطلاع دهید

هنگامی که با پزشک خود تماس گرفتید، به دوستان و خانواده خود اطلاع دهید که دچار عود بیماری شده‌اید. علائم شما ممکن است به این معنی باشد که باید برخی از برنامه‌های اجتماعی یا نیازهای حمایتی خود را تغییر دهید.

 

اگر برای انجام کارهای خانگی یا استفاده از وسایل حمل و نقل نیاز به کمک دارید، از خواهش کردن نترسید. گاهی اوقات افراد از درخواست کمک خجالت می‌کشند، اما عزیزان شما احتمالاً می‌خواهند به هر نحوی که می‌توانند از شما حمایت کنند.

 

اگر کار می‌کنید، اطلاع رسانی به کارفرمایتان که در حال تجربه مجدد حمله ام اس هستید نیز می‌تواند مفید باشد، به خصوص اگر ممکن است عملکرد شما در محل کار تحت تاثیر قرار گیرد. در صورت امکان، مرخصی گرفتن، کار کردن از خانه، یا تغییر ساختار زمان استراحت ممکن است به شما کمک کند بین مسئولیت‌های شغلی و سلامتی خود تعادل ایجاد کنید.

 

۶- احساسات خود را درک کنید

حمله ام اس می‌تواند منبع استرس و احساسات پیچیده باشد. علائمی مانند خستگی می‌تواند بر کیفیت زندگی تأثیر بگذارد و باعث احساس غم و اندوه یا افسردگی شود.

 

افراد گاهی اوقات نسبت به این موقعیت احساس خشم می‌کنند، از آینده می‌ترسند یا نگران تأثیر این وضعیت بر روابط با دیگران هستند. اگر هر یک از این موارد را تجربه می‌کنید، به خود یادآوری کنید که این احساسات با گذشت زمان از بین خواهند رفت.

 

تمرینات ذهن آگاهی مانند تنفس عمیق و مدیتیشن می‌توانند راه‌های موثری برای مدیریت استرس و اضطراب باشند.

 

وقت گذاشتن برای استراحت، مراقبت از خود و انجام برخی فعالیت‌ها در روز همگی می‌توانند به شما کمک کنند که از نظر جسمی و احساسی بهتر باشید. پزشک می‌تواند به شما کمک کند تا بر اساس علائم و خلق و خوی خود تعیین کنید که چه مقدار استراحت و چه مقدار فعالیت برای شما مناسب است.

 

آنها همچنین می‌توانند شما را به خدمات مشاوره راهنمایی کنند، اگر احساس می‌کنید تحت تأثیر احساسات خود هستید. صحبت کردن در مورد احساسات خود با یک فرد بی طرف می‌تواند دیدگاه جدیدی در مورد مسائل به شما ارائه دهد.

 

برداشت نهایی

اگرچه نمی‌توانید حمله ام اس را پیش‌بینی کنید، اما می‌توانید اقداماتی را انجام دهید تا برای تغییرات در وضعیت خود آماده باشید. به یاد داشته باشید که شما تنها نیستید.

 

سعی کنید یک رابطه قابل اعتماد با پزشک خود ایجاد کنید تا در مورد هر گونه تغییر در وضعیت خود بلافاصله صحبت کنید.

 

 

منبع:

www.healthline.com

۷+
شما هم نظر خود را درمورد این پست به ما بگویید!

دیدگاهتان را بنویسید