درمانهای اصلاح کننده بیماری (DMTs) علائم ام اس را در برخی از افراد معکوس میکند
طبق تحقیقات جدیدی که در مجله Journal of Neurology منتشر شده است درمانهای اصلاح کننده بیماری (DMTs) ممکن است علائم ایجاد شده توسط ام اس را برای برخی از افراد مبتلا به این بیماری که عود (حمله) داشتهاند معکوس کند.
این اولین مطالعهای است که نشان میدهد علائم طولانی مدت افراد به دنبال درمان بهبود مییابد یا خیر. مطالعات قبلی تنها به دنبال کاهش وخیمتر شدن این علائم بودهاند.
برای این مطالعه، دانشمندان بر علائم تعریف شده در مقیاس وضعیت ناتوانی (EDSS) تمرکز کردند. شاخصهای این پژوهش شامل مشکلات راه رفتن، تفکر و بلع است.
کارآزمایی CARE-MS II
محققان علائم افراد را سه ماه یکبار به مدت دو سال در یک کارآزمایی تصادفی اندازهگیری کردند. آنها کسانی که آلمتزومب مصرف میکنند را با افرادی که اینترفرون مصرف میکنند مقایسه کردند.
بیشتر افراد شرکت کننده در این مطالعه قبلاً به درمان با اینترفرون پاسخ نداده بودند.
در پایان مطالعه، تقریباً ۲۸٪ افرادی که از آلمتزومب استفاده میکردند حداقل یک نمره در EDSS استاندارد بهبود یافته بودند. این آمار در افرادی که اینترفرون مصرف کردند ۱۵٪ بوده است.
مزایای بلند مدت برای DMTs
نتایج این کارآزمایی به شواهد در حال رشد در مورد مزایای بلند مدت DMTها اضافه میشود. DMT-ها نشان دادهاند که باعث کاهش پیشرفت ناتوانی و کاهش میزان عود در بیماران مبتلا به انواع عود کننده بیماری ام اس می شوند.
بسیاری از این درمانها برای انجمن خیلی جدید است و زود است که بدانیم دقیقا مزایایشان تا چه مدت پایدار خواهند بود. اما شواهدی که تاکنون بدست آمده ما را به بهبود چشمگیر در روند بیماری کسانی که درمان را بلافاصله بعد از تشخیص شروع میکنند امیدوار میکند.
ما همچنین انتظار داریم که در سال آینده اولین DMTها را برای برخی از انواع ام اس پیشرونده مشاهده کنیم.
نتایج مثبت
سورل بیکلی، رئیس تحقیقات زیست پزشکی انجمن ام اس بریتانیا در این باره گفت:
“این نتایج واقعاً مثبت هستند. این مطالعه نشان میدهد که درمانهای اصلاح کننده بیماری (DMTs) نه تنها پیشرفت ام اس را کند میکند بلکه میتواند علائم را برای برخی از افراد مبتلا به انواع عود کننده این بیماری معکوس کند. این امر به شواهد روزافزون در مورد چگونگی تاثیر DMTs در افراد مبتلا به ام اس کمک میکند تا آنها بتوانند وضعیت خود را مدیریت کنند.
بیماری ام اس یک بیماری خودایمنی است که در آن طی یک واکنش غیرطبیعی سیستم ایمنی بدن به دستگاه اعصاب مرکزی (CNS) حمله میکند. اگر در مورد این بیماری اطلاعات کافی ندارید میتوانید با مطلب ام اس چیست؟ شروع کنید.
منبع:
۱۳ اکتبر ۲۰۱۶