ورود به سایت
رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟
ثبت نام در سایت
رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

دانترولن – Dantrolene

نام برند:
دانتریوم
نام شیمیایی: دانترولن
درمان در ام اس: درمان بهبود دهنده علائم، درمان اسپاسم
درمان اصلی: درمان اسپاسم
داروهای معادل:

 

دانترولن برای درمان گرفتگی/سفتی عضلات (اسپاسم) ناشی از برخی از اختلالات عصبی مانند آسیب نخاعی، سکته مغزی، فلج مغزی و بیماری ام اس استفاده می‌شود و با آرام کردن عضلات کار می‌کند. دانترولن به کاهش درد و سفتی عضلات کمک می‌کند، توانایی حرکت در شما را بهبود می‌بخشد و به شما کمک می کند تا فعالیت‌های روزانه خود را بیشتر و بهتر انجام دهید.

 

دانترولن همچنین به همراه سایر روش‌های درمانی برای جلوگیری یا معالجه موارد خاص تب بالا (هایپرترمی بدخیم) مربوط به بیهوشی و جراحی استفاده می‌شود.

 

روش مصرف | احتیاط | اوردوز | دوزهای فراموش شده | عوارض جانبی | تداخلات دارویی | شرایط نگهداری

 

دانترولن - Dantrolene

 

 

روش مصرف

دانترولن را طبق دستور پزشک از طریق دهان مصرف کنید. برای معالجه سفتی/ اسپاسم عضلات طولانی مدت، پزشک ممکن است به تدریج دوز شما را افزایش دهد تا احتمال بروز عوارض جانبی تا زمان تعیین دوز مناسب برای شما کاهش یابد. سازنده دارو توصیه می‌کند بیش از ۴۰۰ میلی‌گرم در روز مصرف نکنید.

 

مقدار مصرف بر اساس شرایط پزشکی شما، پاسخ بدنتان به درمان و در بعضی موارد وزن شما است. برای پیشگیری و درمان هایپرترمی بدخیم، درمان چندین روز ادامه می‌یابد.

 

به‌طور مرتب از این دارو استفاده کنید تا بیشترین سود را از آن داشته باشید. برای جلوگیری از فراموشی مصرف دوز، هر روز آن را در زمان معینی مصرف کنید.

 


اطلاعات دارویی ذکر شده در سایت صرفا جهت آگاهی شما تهیه شده است، قبل از مصرف هر نوع دارو با پزشک خود مشورت کنید و از هرگونه خوددرمانی پرهیز کنید.


 

احتیاط

قبل از مصرف دانترولن، در صورت حساسیت به این دارو یا هر آلرژی دیگری که دارید پزشک یا داروساز خود را مطلع کنید. این محصول ممکن است حاوی مواد غیرفعال باشد که می‌تواند باعث بروز واکنش‌های آلرژیک یا سایر مشکلات شود. برای اطلاعات بیشتر با داروساز خود صحبت کنید.

 

قبل از استفاده از این دارو، تاریخچه پزشکی خود را به پزشک یا داروساز خود بگویید، به خصوص در بیماری هایی نظیر مشکلات کبدی (مانند هپاتیت، سیروز)، مشکلات تنفسی (مانند بیماری انسدادی مزمن ریوی-COPD)، مشکلات قلبی.

 

این دارو ممکن است شما را دچار سرگیجه یا خواب‌آلودگی کند. الکل یا ماری‌جوانا (حشیش) می‌تواند سرگیجه یا خواب‌آلودگی شما را بیشتر کند. تا زمانی که نمی توانید به صورت ایمن کاری انجام دهید از رانندگی، کار با ماشین‌آلات و هر کاری که نیاز به هوشیاری دارد خودداری کنید. از نوشیدن مشروبات الکلی خودداری کنید. در صورت استفاده از ماری‌جوانا (حشیش) با پزشک خود مشورت کنید.

 

دانترولن ممکن است شما را نسبت به نور خورشید حساس تر کند. وقت گذراندن خود در معرض آفتاب را محدود کنید. از استفاده از سولاریم و یا دستگاه های برنزه کردن پوست خودداری کنید. هنگام بیرون رفتن از منزل از ضد آفتاب استفاده کرده و لباس پوشیده بپوشید. در صورت آفتاب سوختگی یا تاول پوستی/قرمزی، سریعاً پزشک خود را مطلع کنید.

 

قبل از جراحی، در مورد کلیه محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله داروهای بانسخه/بدون نسخه و محصولات گیاهی) با پزشک یا دندانپزشک خود صحبت کنید.

 

در دوران بارداری، این دارو فقط در مواردی که به وضوح مورد نیاز باشد، باید استفاده شود. در مورد خطرات و فواید آن با پزشک خود صحبت کنید.

 

این دارو به شیر مادر منتقل می‌شود. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.


 

اودور

اگر فردی دانترولن را بیش‌ازحد تجویز شده مصرف کرد و علائم جدی از قبیل غش کردن یا مشکل تنفس داشت، با اورژانس تماس بگیرید. علائم مصرف بیش‌ازحد ممکن است شامل موارد زیر باشد: ضعف شدید ماهیچه، خستگی شدید، خواب‌آلودگی شدید.

 

از به اشتراک گذاشتن داروی خود با دیگران خودداری کنید.

 

آزمایش‌های‌پزشکی/ آزمایشگاهی (مانند آزمایش عملکرد کبد) برای بررسی عوارض جانبی باید به‌طور دوره‌ای انجام شود. برای جزئیات بیشتر با دکتر خود مشورت کنید.

 

دوزهای فراموش شده

دوزی را از دست ندهید. اگر فراموش کردید که دارو را مصرف کنید، به محض یادآوری آن را مصرف کنید. اگر نزدیک زمان دوز بعدی است، دوز از دست رفته را رها کنید. دوز بعدی خود را در زمان عادی مصرف کنید. دوز مصرف را دو برابر نکنید.


 

عوارض جانبی

با مصرف دانترولن ممکن است خواب‌آلودگی، سرگیجه، ضعف، خستگی، حالت تهوع و اسهال ایجاد شود زیرا بدن شما باید با این دارو تنظیم شود و معمولاً بعد از چند روز این عوارض کاهش می‌یابد. سردرد، یبوست و مشکل در تکلم و افتادگی نیز ممکن است رخ دهد. اگر هر یک از این اثرات ادامه‌دار یا بدتر شد، سریعاً به پزشک یا داروساز خود بگویید.

 

به یاد داشته باشید که پزشک شما تشخیص داده است که سود شما از این دارو بیشتر از خطر عوارض جانبی آن است. بسیاری از افراد با استفاده از این دارو عوارض جانبی جدی ندارند.

 

در صورت بروز عوارض جانبی جدی نظیر تغییر در بینایی، مدفوع سیاه/قیری، استفراغ قهوه‌ای، تغییرات ذهنی/خلقی، بلع مشکل، مشکل در ادرار کردن، یبوست شدید/مداوم، تشنج، ضربان قلب سریع، کبودی/خونریزی آسان، علائم عفونت (مانند تب، لرز، گلودرد مداوم)، درد قفسه سینه، تورم مچ‌پا/پا، مشکل در تنفس فورا پزشک خود را مطلع کنید.

 

واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو به ندرت رخ می‌دهد. اما در صورت مشاهده هرگونه علائم یک واکنش آلرژیک جدی، فوراً کمک پزشکی دریافت کنید، از جمله: بثورات پوستی، خارش/تورم (به خصوص صورت/زبان/گلو)، سرگیجه شدید، مشکل در تنفس.

 

این موارد لیست کامل از عوارض جانبی احتمالی نیست. اگر متوجه تأثیرات دیگری غیر از موارد ذکر شده در بالا شدید با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.


 

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی ممکن است نحوه عملکرد داروها را تغییر دهد یا خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این سند شامل تمام تداخلات احتمالی دارو نیست. لیستی از تمام داروهایی که استفاده می کنید (از جمله داروهای با نسخه/بدون نسخه و محصولات گیاهی) را تهیه کرده و آن را با پزشک و داروساز خود به اشتراک بگذارید. بدون تأیید پزشک، دوز داروهای خود را شروع، متوقف یا کم و زیاد نکنید.

 

در صورت مصرف محصولات دیگری که باعث خواب‌آلودگی می‌شوند مانند درد افیونی یا تسکین‌دهنده سرفه (مانند کدئین، هیدروکودون)، الکل، ماری‌جوانا (حشیش)، داروهای خواب‌آور یا ضداضطراب (مانند آلپرازولام، لورازپام، زولپیدم)، سایر شل کننده‌های عضلانی (مانند کاریسوپرودول، سیکلوبنزاپرین) یا آنتی‌هیستامین‌ها (مانند ستیریزین، دیفن هیدرامین) به پزشک یا داروساز خود بگویید.

 

برچسب‌ها را بر روی تمام داروهای خود (از جمله داروهای آلرژی یا محصولات سرفه و سرماخوردگی) بررسی کنید زیرا این محصولات ممکن است حاوی موادی باشند که باعث خواب‌آلودگی می‌شوند. از داروسازتان نحوه استفاده مطمئن داروها را سؤال کنید.


 

شرایط نگهداری

این دارو را در دمای اتاق و به دور از نور و رطوبت نگهداری کنید. در حمام نگهداری نکنید. تمام داروها را از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید.

 

داروها را در توالت یا داخل فاضلاب نریزید مگر اینکه دستور انجام این کار داده شود. در صورت انقضا یا اینکه دیگر نیازی به مصرف آن ندارید، این محصول را به درستی از بین ببرید. دراین‌باره با داروساز یا شرکت دفع زباله محلی خود مشورت کنید.

 

 

منبع:

www.webmd.com

 

۰
شما هم نظر خود را درمورد این پست به ما بگویید!

دیدگاهتان را بنویسید